Beron kroz smeh: Naravno da sam napravio korake!
Bili Beron i Ognjen Jaramaz u duelu, Foto: Starsport©

crveno-beli

Beron kroz smeh: Naravno da sam napravio korake!

Sve je priznao

Objavljeno:

Bili Beron je pre nekoliko dana iznenadio košarkašku javnost svojom odlukom da se penzioniše sa samo 30 godina.

On je najdublji trag ostavio u dresu Crvene zvezde sa kojom je osvojio brojne trofeje, a njegov kontroverzni koš posle očiglednih koraka u finalnoj seriji KLS ostao je upamćen.

U razgovoru za "Meridiansport", Beron se prisetio svog vremena provedenog u Crvenoj zvezdi, a posebno se osvrnuo na sporni koš protiv Partizana.

Bili Beron i Kevin Panter
Bili Beron i Kevin Panterfoto: Starsport©

- Osećaj koji sam imao dok sam igrao tamo, nisam imao nigde drugde. Ni na koledžu, ni u srednjoj školi, ni u jednom drugom timu. Kada vas toliki broj navijača podržava, i kada su tako lojalni, to sam mnogo cenio i obožavao. Takođe, bili smo prilično uspešni, pobeđivali smo, vratili tim u Evroligu. Mnogo mi je značilo, kao i za moju karijeru. Kao da sam pravio temelje za svoj drugi dom. Uvek ću ceniti to mesto - rekao je Bili i dodao: - Kada mi deca porastu, želim da ih dovedem u Srbiju, to mi je veoma važno. Da im pokažem koliko je tu važna košarka, da im pokažem gde sam igrao. Voleo bih da vide jedan derbi između Crvene zvezde i Partizana, osete tu atmosferu. Sve to mi nedostaje i definitivno ću se vratiti. Takođe, ako na bilo koji način mogu da pomognem Crvenoj zvezdi, ovde u Americi ili bilo gde, uvek sam tu. Posebno su mu bili dragi trijumfi nad Partizanom.

- Sećam se plej-ofa ABA lige, to su bile velike utakmice. Obe serije, protiv Partizana i Budućnosti, to su bili ključni trenuci u mojoj karijeri. Tu sam napravio iskorak, podignem igru i status u Evropi. Tada se sve promenilo. Pamtim tu prvu utakmicu sa Partizanom, kada sam postigao koš pod faulom, a pa onda vezao još jedno polaganje za pet poena u nizu i dobili smo utakmicu - to je bila ključna tačka u mojoj karijeri. Na kraju, priznao je da jesu bili koraci na četvrtom meču koji dobro pamte navijači i Zvezde i Partizana. - Uvek sam mislio da sam igrač za Evroligu jer sam imao to samopouzdanje, ali sam tada u očima svih postao. Dokazao sam da mogu da igram na visokom nivou i pobeđujem. Uz to, tu je srpski play-off sa Partizanom. Bila je to luda serija. U dvorani je bilo kao u sauni, utakmica se konstanto prekidala zbog ubacivanja predmeta. Bilo je ludo i na kraju smo pobedili. Naravno, bili su koraci, to svi znamo i mnogo je smešno kad se setim toga… Imam mnogo lepih sećanja - zaključio je Beron za "Meridiansport".

Bonus video:

06:43

Izjave Crvena zvezda pred Baskoniju

(Espreso/Meridiansport/Nikola Miloradović/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.